9 ✗ hyvää tavoitetta vuodelle 2020

10.1.2020

Mä en harrasta uuden vuoden lupauksien tekemistä - tulee vain paha mieli, kun ei olekaan pystynyt pitämään niistä kiinni. Lupauksien sijaan otan itselleni tavotteita. Se on ainakin itselleni lempeämpi tapa. Ajattelinkin listata muutaman positiivisen asian, joita meidän jokaisen olisi hyvä tavoitella voidaksemme paremmin. Nämä kaikki on sellaisia, jotka aion myös itse ottaa tavoitteekseni.

✗ Puhu itsellesi positiivisemmin | Monella meistä on varmasti tapana puhua itsellemme negatiiviseen sävyyn - myönnän myös itse syyllistyväni tähän. Aion myös itse opetella puhumaan itselleni lempeämmin. Mä oon hyvä just näin!

✗ Ole lempeä | Vähän edelliseen kohtaan liittyen - ole itselle lempeä. Mutta muista kohdella myös muita hyvin. Jaetaan positiivisuutta myös ympärillemme ja ollaan ystävällisiä toisillemme. Myös pienet teot ja jopa kehut piristävät niin saajan kuin antajankin mieltä!

✗ Kehosi on temppelisi | Kehon hyvinvointi vaikuttaa todella paljon meidän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Pidetään siitä huolta. En tarkoita, että nyt sun täytyisi kääntää sun elämä täysin ympäri ja keskittyä syömään vain vihreää ja liikkumaan paljon. Mutta voitaisiin yhdessä kiinnittää edes hieman huomiota elämäntapoihimme. Yritetään syödä edes vähän terveellisemmin ja liikutaan hieman enemmän. Pikkujuttuja, joilla on iso vaikutus! Ja tiedä vaikka innostuisit vielä terveelliseempäänkin elämään!
✗ Vähemmän ruutuja | Meistä varmasti aika moni tuijottaa ruutuja päivässä ihan liikaa - myönnän oman osani tässä. Ainakin itse aion yrittää vähentää ajankäyttöäni ruudun parissa ja yritän hyödyntää sen ajan tehokkaammin! Sillä ylimääräisellä ajalla joka sulla jää siitä ruudun tuijottelusta - opettele vaikka uusi taito! Mä haluaisin opetella soittamaan kitaraa, joten voisin itse hyödyntää ajan sen opetteluun.

✗ Kuluta järkevämmin | Ihmisten kuluttaminen on onneksi menossa koko ajan parempaan suuntaan, mutta varmasti aina voidaan parantaa. En tarkoita, ettet voisi ostaa juttuja jotka tekee sut iloiseksi. Mutta yritetään välttää heräteostoksia ja yritetään ostaa laadukkaita ja kestävämpiä juttuja krääsän sijaan.

✗ Iloitse pienistä jutuista | Kiireisen arjen keskellä ei aina välttämättä muista olla kiitollinen pienistä jutuista, mutta tänä vuonna voitaisiin yrittää ottaa tavoitteeksi keskittyä myös näihin. Avasiko joku sulle oven? Kokkasiko mies sulle illallisen? Kehuiko joku sun asua? Näistä tulee hyvä fiilis - muista iloita niistä!
✗ Sano ei & kyllä | Suostutko usein juttuihin, joihin et haluaisi? Autatko aina muita vaikka et oikeasti millään ehtisi? Välillä on ok sanoa ei. Jos et koskaan sano kenellekään ei - ihmiset alkavat käyttää sitä hyväkseen. Siksi on tärkeää opetella välillä myös sanomaan ei.
Tuleeko sulle välillä tarjouksia, joihin haluaisit sanoa kyllä, mutta et uskalla poistua mukavuusalueen ulkopuolelle? Kerää rohkeutesi ja sano kyllä. Se voi pelottaa, mutta et voi tietää mitä kaikkea tilaisuus tuo sinulle tullessaan. Ainakin hyvän fiiliksen siitä, että uskalsit poistua mukavuusalueeltasi!

✗ Vietä aikaa läheisten kanssa | Tuntuuko, ettet näe perhettä tai ystäviä tarpeeksi? Varaa kalenterista aikaa rakkaimmillesi!

✗ Self care | Muista tehdä asioita joista nautit. Pidä hemmotteluhetki kasvonaamioiden ja kynttilöiden parissa. Käy kylpylässä. Pidä sarjamaratooni. Tee sun lempparipastaa. On tärkeää tehdä asioista, joista todella nauttii & ottaa sille aikaa.

Aiotko ottaa näistä jonkun sun tavoitteeksi vuodelle 2020?
Vai onko sulla muita tavotteita? Olisi kiva kuulla niistä!

2 kommenttia:

  1. Mulla oli aika samanlaisia tavotteita, mm. erityisesti tuo, että viettäisin enemmän aikaa läheisten kanssa ja kuluttaisin myös vähemmän. En myöskään tehnyt lupauksia, vaan nimenomaan tavotteet ovat hyviä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! :) Ihanaa vuotta 2020 sulle!<3

      Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan