Uudet kameravarusteet

23.10.2018

*Yhteistyössä Sekaman

Oli jo korkea aikakin! Pari vuotta ehdin haaveilla uudesta paremmasta kaverasta. Ostoslistalla ja jopa ostoskorissa vuonna 2016 kävi Canon 75D. Sitten kuitenkin päätin, että haluan pienikokoisemman kameran ja päädyin hommaamaan Panasonicin Lumix Lx-15 pokkarin. Tykkäsin siitä kamerasta todella paljon. Se oli pieni, kevyt, sillä oli nopea ja helppo ottaa valokuvia ja videoita. Olin siihen todella tyytyväinen, mutta yksi ominaisuus siitä puuttui, jota kaipasin. Nimittäin syväterävyys. Asia alko vaivaamaan mua paljon ja päädyinkin useampaan kertaan, tutkimaan kameravalikoimaa. Selasin kameroiden ominaisuuksia sekä katsoin Youtubesta arvioita kameroista. Sitten se The One löytyi. Mulle just täydellinen kamera. Hommasin Canonin peilittömän M50 järjestelmäkameran. Kamerasta löytyy kaikki ne ominaisuudet, joita kameralta haluan. Pieni, kääntyvä kosketusnäyttö, wifi sekä ne järjestelmäkameran ominaisuudet, joilla saan sitä pitkään kaivattua syväterävyyttä. Kameran kaveriksi hommasin objektiiveiksi Canon EOS 50mm f/18 valokuvia varten sekä Canon M 22mm f/2.0 videoita varten.

Ostin nää kaikki vähän eri aikaan. Ihan ensimmäisenä ostin kameran rungon. Melkein heti perään tilasin tuon EF-M adapterin, jonka kanssa pystyn käyttämään Canonin EOS EF objektiiveja tossa mun kamerassa. Toinen objektiivi johon sitten päädyin olikin tuo perus Canon EOS 50mm, joten tuo adapteri oli todella fiksu ostos!Mulla oli pientä säätöä objetkiivien ostamisessa. Ehdin tilata Canon M 35mm objetkiivin, mutta toimitus oli kestänyt jo yli kuukauden kaiken maailman juttujen takia. Sitten tajuttiinkin, että se objektiivi olisi ollut vain manuaalitarkennuksella. Voi vee.. Onneksi pystyin vielä perumaan sen. Sen aikaa, kun sain nämä omat objektiivit sain lainaksi siskon mieheltä Canon EOS 50mm f/1..8 sekä Yognuo 35mm f/2.0 sekä kittilinssin, joten pääsin vähän testailemaan millainen objektiivi mun käyttöön sopii. Päädyinkin sitten tilaamaan itselleni juuri tuon samaisen 50mm f/1.8 ja oon tykännyt siitä todella paljon!
Toisen linssin hommasin videoita varten, koska olen vähän innostunut siitä hommasta. Tilasinkin tän Canon M 22mm f/2.0. Tää linssi käy siis suoraan runkoon ilman adapteria. Tykkään tämänkin linssin laadusta ja tää toimii itseasiassa myös lähikuvauksessa. Linssi olisi voinut olla vähän pidempikin, että saa kyllä käsi pitkällä kuvata, jos haluaa itseään kuvata, mutta eiköhän tämänkin käyttöön totu! Muuten laatu kyllä vakuuttaa!

Tässä näkyy vielä itse kamera. Niin näppärän kokoinen!

Uutta kameraa hankkiessani halusin päivittää koko kameravaruston samalla. Yksi asia, joka mua oli ärsyttänyt pitkään, oli mun kameranjalka, joka oli peräisin varmaan jostain 90-luvulta. Ei enää niin esteettinen, mutta myös jalkojen säätöjen avausrullat (?) oli sellaiset metalliset ja todella inhottavan tuntuiset ja mulla olikin monesti kädet rakkuloilla kun jouduin sitä veivaamaan. Lukitukset ei myöskään enää pelittänyt ihan täydellisesti ja viime keväänä yksi jalkojen lukitus petti ja jalusta kaatui kameran kanssa, josta meni putki rikki ja se piti käyttää huollossa, blaah.. Olisi siis korkea aika päivittää jalustakin. 
Tämän jalustan sain yhteistyössä Sekaman-yrityksen kanssa. Sekaman on suomalainen pienyritys, kotoisin Keski-Suomesta. Sekaman on maahantuonti-yritys, joka myy elektroniikkaa, kameratarvikkeita, led-valoja, varaosia etc. Eli jos siis tarviit esimerkiks just kameratarvikkeita, kantsii kurkata www.sekaman.com. Musta on aina niin siistiä kertoo teille suomalaisista 
firmoista!

Viimenen juttu, joka vaati päivitystä oli kameralaukku. Mulla oli käytössä joku iskän vanha kameralaukku, joka oli myös parhaat päivänsä nähneet, aivan liian pieni sekä ei sekään myöskään erityisen esteettinen. Niimpä kattelinkin tuolta Kiinan maalta itselleni uutta laukkua ja bongasin tämän yksilön. Tässä on ihan super kivasti tilaa ja taskuja sekä löytyy myös esim. sadesuoja! Eikä hintakaan päätä huimannut, tää makso jonkun pikkasen reilu kakskymppiä! Ja hei, onhan tää nyt ihan söpökin! :)

Kyllä nyt kelpaa kuvailla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan