Life update: kun mielenterveys horjuu...

5.1.2018





Joskus se oma jaksaminen vaan loppuu. Oon käynyt elämäni aikana läpi aika paljon kaikenlaista. Terapeuttikin hämmästeli, että miten olen edes järjissäni kaiken sen jälkeen. Oon aina ollut sellainen pärjääjä ja mennyt vaikka läpi harmaan kiven hammasta purren. Nyt se oma tsemppaaminen ei vaan enää riitä. Oon vaan niin onnellinen siitä, että nyt mun ei tarvii yksin pärjätä vaan saan apua. 

Vaikkei mun koskaan yksin ole tarvinnutkaan pärjätä - meidän perheellä on läheiset välit ja saan kyllä aina purkaa heille kaiken jos tarvii - ja apua tarvittaessa. Oon vaan vähän semmonen yksin murehtia, etten osaa avautua heille omista murheista - jos edes tiedostaisin omat murheet. Kuten jo videolla sanoin, heitän kaikki asiat yleensä aina taka-alalle. Nyt niitä asioita oli vaan kasaantunut sinne niin paljon, että raja tuli vastaan. Mutta nyt aletaan sitä kasaa purkamaan ja kyllä ne asiat ja oma hyvinvointi tästä paranee!

Mutta tästä lähdetään hyvillä mielin hoitamaan asioita & laittamaan elämä taas raiteilleen. Kiitos, että olette siellä! Tämä blogi & te siellä - on kyllä todella suuri voimavara!

14 kommenttia:

 1. Kuulostipa tutulta postauksen alku. Onnellista tässä on se, että sä olet tajunnut alkaa purkamaan "kertynyttä kasaa" jo parikymppisenä. Se on oikeasti tosi hyvä ja hieno juttu! Ei sitten tarvitse havahtua näin kolmekymppisenä siihen, että kasaa on kertynyt jo niin paljon, että näkyy vaan pää sieltä keskeltä :D Mutta niin, uskon itsekin siihen, että suunta on vain ylöspäin! Myös sulla :) Paljon tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oon myös tosi onnellinen siitä, että nyt ne asiat alkaa selviämään! :) Kiitos paljon!♡

   Poista
 2. Tsemppiä sulle! Kevättä päin mennään :)

  http://worldbypinja.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Paljon tsemppiä! <3 Etkö voi saada Kelalta tukea tuohon terapiaan, niin että se olisi sulle edullisempi ja saisit vointisi parantumaan? :) Henkinen vointi on kuitenkin tärkeintä, sen jälkeen tulee kaikki muu. Mä oon myös käynyt kolme vuotta psykoterapiassa ja se oikeesti auttoi! Muutuin todella paljon ihmisenä ja aloin nauttimaan elämästä :) Suosittelen siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo terapia olisi itseasiassa Kelan terapia, mutta silti Kelan korvaaman osuuden jälkeen, mulle jäisi vielä 100€ kuussa itse maksettavaa. :( No niimpä, oon ihan samaa mieltä. No en ihmettele! Haluaisin sinne kovasti itsekin ja toivon, että asiat järjestyisi niin, että sinne myös jossain vaiheessa pääsisisin! :)

   Poista
 4. Tsemppiä!! <3

  http://kultakehykset.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Tunnistan myös itseni tuosta, että hautaan yleensä kurjat asiat taka-alalle, kunnes tulee se hetki että mielessä on ihan liikaa käsittelemättömiä ajatuksia ja sitten ne purkautuvat hallitsemattomasti :/ Pitäisi vaan osata puhua paremmin niille läheisille ihmisille, mutta joskus kun ei oikein itsekään tajua mistä se paha olo johtuu.. Onneksi olet tajunnut hakea apua ja toivon, että saat tänä vuonna asiat järjestykseen ja paremman suunnan elämälle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! <3 Jep, puhuminen auttaa ja sitä kannattaa kyllä opetella! :) Toivotaan, että opit puhumaan muille ja välttäisit sen suurimman pahan olon! :)

   Poista
 6. Hyvä että oot alkanu puhumaan ja purkamaan ajatuksia ja käsittelemään niitä. Ne tuppaa pahentumaan monenkertaiseksi jos ne vaan hautaa taka-alalle.

  Itse oon kans muutamien kovien elämänkolhujen takia käynyt jo kauan terapeutilla. Puhuminen helpottaa. Mutta tuo just, että nyt käyn erikoissairaanhoitajan juttusilla vaan koska psykoterapeutti tulee joskus käymään tuolla 100km päässä ja siellä käynti olisi omakustanteista, eikä nyt vaan oo varaa alkaa semmoiseen :/

  Toivotaan että mielenterveyspalvelut joskus tässä maassa paranisivat.
  Tsemppiä, kyllä se kesän lämpö helpottaa pian ainaki pikkuisen!

  Noora
  https://korpikuusessa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä hyvä, että tajusin sen että nyt on kertynyt liikaa taakkaa! Aijaa, joo se on kyllä törkeen kallista! Voitaispa käyttää meidän verorahoja vaikka myös tähän osa-alueeseen..

   Kiitos! :) Tsemppiä myös sinne! :)

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan