6 x vinkkiä valokuvaukseen

26.10.2017

Halusin tulla jakaa teille parit valokuvaus-vinkit, joita itse käytän ja jotka koen hyödylliseksi!

✗ Käytä luonnonvaloa | Luonnonvalo on oikeasti parasta mahdollista valoa, hyödynnä sitä parhaasi mukaan. Ajoita kuvaukset päivän valoisimpaan aikaan - jos vain mahdollista, ota kuvia ikkunan luona tai mahdollisesti parvekkeella. 

✗ Kameranjalka + kaukosäädin | Jos et pysty ottaa kuvia kaikista valoisimpaan aikaan ja on hieman hämärää, hyödynnä kameranjalkaa, jos sulta vaan löytyy sellainen. Kameranjalalla kuvien ottaminen vähentää tärinää ja voit hyödyntää suljinaikaa ja saada jo kuvausvaiheessa hieman valoisamman kuvan. Kaukosäädin auttaa myös tässä - kun sun ei tarvii painaa suljinta kamerasta, tärähdyksen mahdollisuus on hyvin pieni. Uudemmilla kameroilla etäohjaus ajaa saman asian!

✗ Käytä peiliä apuna | Esimerkiksi tuotekuvia ottaessa, jos sulla ei ole kunnon studiovaloja ja otat kuvia esimerkiksi ikkunan luona, kuvaan tulee varjoja. Niitä saa hieman vähemmäksi, asettamalla peilin kuvattavan asian toiselle puolelle, ikkunaa vastapäätä. Näin valo heijastuu peilin kautta ja auttaa vähentämään varjoja.
✗ Rauhallinen tausta | Otatpa kuvaa toisesta ihmisestä tai vaikka sun reissun ostoksista, mitä rauhallisempi tausta sitä selkeämpi kuva ja itse kuvattava on paremmin esillä.

✗ Sommittelu | Tuotekuvia otettaessa sommittelu on tärkeää. Tämän kanssa taistelen itsekin vielä usein. Suosittelen kokeilemaan monia erilaisia asetelmia, joku niistä saattaa olla sun silmään just täydellinen ja saat upean kuvan aikaan!

Inspiroidu | Jos tuntuu, että kuvaus ei suju, kannattaa etsiä inspiraatiota. Itse löydän hurjasti inspiraatiota kuvaukseen esimerkiksi Pinterestistä ja Instagramista. Toisten kuvia ei ole tarkoitus kopioida vaan saada ideoita omaan kuvaukseen.

Nää on ehkä yksinkertaisia vinkkejä ja tuttuja, mutta toivottavasti näistä on edes jollekin apua!
Kivoja kuvailuhetkiä!

14 kommenttia:

 1. Tosi nätti kollaasi ja hyvät vinkit! Sommittelu on mullekki tosi vaikeeta, mutta harjottelemallaha sitä oppii! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! :) No sillä nimenomaan oppii! :)

   Poista
 2. Hyviä vinkkejä! Tuota peilijuttua mun täytyykin kokeilla :)

  http://www.millat.fi/

  VastaaPoista
 3. Hyviä vinkkejä! Itsekin tykkään käyttää jalustaa juuri iltaisin maisemakuvaamiseen, tai muuta tasaista alustaa mistä saa helpotusta pitkään valoitusaikaan :)

  www.finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jep, siitä on kyllä paljon hyötyä! :)

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! Tuota peilijuttua en ookkaan hokannut, oon yrittänyt säälittävästi päällystää kirjan foliolla ja sillä ohjata valoa :D Peili voisi olla huomattavasti näppärämpi!

  http://fasciner.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Haha aijaa!! :D No sun tyyli on ainakin paljon luovempi! ;) Mutta peili voisi olla ehkä tosiaan helpompi! :)

   Poista
 5. Nää oli hyviä vinkkejä! :) Ja kommenteissa tullutta folia pitää kyllä ite kokeilla, koska mulla ei oo yhtään fiksunkokoista irrotettavaa peiliä. Sulla on kyllä aina älyttömän kivoja kuvia, pitäis itekin panostaa sommitteluun nykyistä enemmän.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Aijaa! :D Voi kiitos, kiva kuulla! :) Se on kyllä ihan mukavaa puuhaa! :)

   Poista
 6. En oo koskaan tajunnut käyttää peiliä apuna, ihan huippu vinkki! :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos näistä! :) Ihania kuvia ja hyviä vinkkejä !

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan