Onko blogien aika ohi?

12.1.2019

Nytkö tämä on loppumassa? Nytkö blogien aika on ohi?
Oon huomannut valtavan pudotuksen postausten lukukerroissa sekä kommenttiboksissa vallitsee hiljaisuus. Lukijat ovat kadonneet. Onko he siirtyneet Youtuben puolelle? Vai kuuntelemaan podcasteja? Olen kuullut muiltakin bloggaajilta, että aika hiljaista on. Itse oon vannonut jo pitkään, että ei blogi skene tuu koskaan täysin kuolemaan eikä varmaan täysin tulekaan, kyllä aina löytyy joku joka kirjoittaa blogia. 

Jossain vaiheessa blogimaailmassa oli sellainen aalto, että sun oli helpompi saavuttaa yleisöä ja saada ihan hyvän kokoinen vakio lukijoiden porukka. Itse en koskaan siihen aallon mukaan päässyt. Nyt kun blogin kommenttiboksikin on niin hiljainen niin oikeastaan oma motivaatiokin tähän hommaan on vähän laskusuunnassa.. Vuorovaikutus on tässä hommassa se kaikkein paras osuus ja ilman sitä tää homma tuntuu vähän turhalta. Tuntuu turhalta tuottaa tänne sisältöä, kun tuntuu että sitä ei kukaan lue.
Mitä mieltä te ootte? Onko blogimaailma nyt parhaat päivänsä nähnyt? Luetko sä enää blogeja? Mikä sua kiinnostaa tällä hetkellä? Instagram, Youtube vai podcastit? Kertokaa, mua kiinnostaa!

22 kommenttia:

 1. Tämä postaus on niin asiaa. Olen itse huomannut saman ilmiön. Kommentteja ei todellakaan tule niin paljoa kuin ennen. Tästä syystä itselläni on hiipunut into tehdä uusia postauksia.

  http://nukkanurkka.blogspot.com/

  VastaaPoista
 2. Muakin harmittaa, miten blogimaailma on muuttunut - kävijöiden ja kommenttien lukumäärä putoaa, ja koko ajan useampi bloggaaja lopettaa tai "pitää tahattomia taukoja". Ja tää on harmi, koska blogit ovat kuitenkin ihan oma juttunsa vlogien ja Instagram-tilien rinnalla! Toisaalta tämä turhauttaa todella, mutta samalla kannustaa itsekin luomaan aina vaan parempaa sisältöä, jotta saisi yleisöä heräteltyä - ehkä me täältä vielä noustaan. Ihan sikahyvä kirjoitus!

  Sanna / pannariblogi.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta. Tää on niin oma maailmansa. Se on hyvä, jos sä jaksat tehdä sisältöä, pienestä notkahduksesta huolimatta! :) Voi kiitos paljon! :)

   Poista
 3. Samoja tuntemuksia täälläkin. Todella ikävää! Itse rakastan blogien lukemista, samoin tottakai kirjoittamista. Olisi hirveän surullista, jos niiden aikakausi oikeasti päättyisi jo näin pian :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Toivotaan, että tää olisi vain väliaikaista! :)

   Poista
 4. Olen kanssa huomannut, että blogimaailma on muuttunut. Silti itse ainakin tulen jatkamaan bloggailua niin kauan kun on vain haluja tehdä oman näköisiä postauksia ym.

  VastaaPoista
 5. Ihan totta puhut! Välillä tuntuu kyllä hassulle kirjoitella ja sitten miettii lukeekohan kukaan. Noh, ehkäpä ne tutut pitävät edes pinnalla :)

  www.riikkamiettinen.fi

  VastaaPoista
 6. Uskon ja oon osaltani huomannutkin sen, että blogimaailmassa on tapahtunut tietynlaisia muutoksia, mutta musta se ei yksiselitteisesti ole kiinni siitä etteikö blogit enää kiinnostaisi ihmisiä vaan tarjontaa on liikaa. Ei sillä, etteikö jokaisella olisi oikeus pistää pystyyn blogia ja luoda haluamansa näköistä sisältöä, mutta välillä sitä miettii että olisi helpompaa, jos ihan jokainen vastaantulija ei yrittäisi menestyä blogillaan. Itse oon kirjoittanut blogia jo vuodesta 2010, kun bloggaajia oli paljon harvemmassa, mutta oon onnistunut tekemään kaikki mahdolliset virheet, joiden vuoksi en koskaan saanut blogejani ”läpi” kunnon yleisön eteen. Nyt parin viime vuoden aikana oon vasta oikeasti tajunnut miten hitossa sitä omaa blogia ja brändiä kannattaa rakentaa, mutta en tiedä, nyt saattaa jollain tavalla olla jo myöhäistä saavuttaa mitään oikeasti merkittävää menestystä bloggaamalla. Toisaalta, viikottain törmään blogeihin, joista en oo aiemmin kuullut, jotka menestyvät ihan hyvin ja tienaavat blogeillaan, joten eihän sitä tiedä. Jokaiselle löytyy se oma yleisö jos tarpeeksi jaksaa etsiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin monta hyvää pointtia! Itse oon kans kirjoittanut blogia vuodesta 2009, joten tähänkin matkaan on niitä virheitä mahtunut. Toivotaan, että tää tästä vielä ottaisi suunnan ylöspäin! :)

   Poista
 7. Ainakin minä luen blogeja samalla tavalla kuin aikakauslehtiä, minkä lisäksi käytän niitä tiedonhakuun vaikkapa matkoja suunnitellessani. Nämä kaksi seikkaa ratkaisevat sen, etteivät videot ja podcastit nähdäkseni pysty täysin täyttämään blogien paikkaa maailmassa. Katselen tubea ja kuuntelen podcasteja enemmänkin taustaviihteenä, kun puuhailen muita juttuja - samaan tapaan kuin joskus aiemmin laitoin telkkarin tai radion pauhaamaan taustalle, ettei kotona tunnu olevan hiljaista ja tylsää. Videoista on todella vaikea kaivaa mitään faktoja, kun sellaisia sattuu kaipaamaan, eikä kuultu puhe ole koskaan sama juttu kuin kirjoitettu sana. No, olen toisaalta myös niitä ihmisiä, jotka tarttuvat mieluummin kirjaan kuin ryhtyvät katsomaan leffaa tai sarjaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei totta! Tossa oli kyllä monta hyvää pointtia! :)

   Poista
 8. Siis tiiätkö, mulla on niiiiiin samat fiilikset, että tää postaus voisi olla suoraan mun näppäimistöltä. Viime aikoina kävijöiden määrä on vähentynyt huomattavasti, kuten myös kommentointi - ja se harmittaa aivan todella.. Vaikka teet hommaa aivan samalla tavalla kuin ennenkin ellet vielä enemmän ja laadukkaammin, niin uusia kävijöitä ei vain tule, ja entisetkin vähenee. En tiedä mikä neuvoksi :( Mutta varmasti vaikuttaa blogien runsas määrä ja kaikki muut kiinnostavat somekanavat. Mä ainakin itse luen blogeja ja ne on mulle kaikkein mieluisin somekanava käyttää, siinä rinnalla toki yritän itse panostaa Instagramiinkin.

  Mutta kiva tietää ettei ole näiden fiilisten kanssa yksin, vaikkei nämä kivoja fiiliksiä olekaan. Rohkea pohdiskeleva teksti, oot huippu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nimenomaan! Joo, toi blogien määrä vaikuttaa kyllä tosi paljon. Joo, itekin tykkään tuottaa nykyään enemmän ja enemmän sisältöä Instagramiin, koska siellä pääsee aktiivisemmin vuorovaikuttamaan ihmisten kanssa! :)

   Voi kiitos ihana!<3

   Poista
 9. Siis tätä olen miettinyt ihan huolella, sillä omatkin luvut on tippuneet ihan huolella. Toki mulla vaikutti muutto Vaikuttajamedialle ja syksy oli yllättävän pirteä, mutta on näkee hyvin että varsinkin tammikuu on ollut todella matala. Saas nähdä miten pitkään blogit ylipäätään on vielä hengissä, oma mukaanlukien!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Toivon todella, että tämä tästä vielä elpyisi. Bloggaus on mullekin se kaikista omin tapa olla luova.

   Poista
 10. Tää on kyllä niin harmillisen totta, saman oon huomannu omassa blogissa! En vaan oikein handlaa tota videohommaa joten tubettaminen tuntuu aika vieraalta, eli sen takia varmaan jatkan bloggaamista vaikkei sitä kukaan lukiskaan ja muutenkin tykkään valokuvata enemmän! mut oon huomannut että enemmän ihmiset seuraa just instan kautta, johtuuko se sit siitä et kaikilla tuntuu olevan niin kiirettä ettei jaksa enää selailla blogeja niin paljoa ja katsoo helpommin tuollaisia nopeasti katsottavia somejuttuja 🤔

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä luulen, että ihmisten kiireet vaikuttaa tosi paljon ja just muut somet vie aikaa perinteisiltä blogeilta! Joo, ite teen sillon tällön videoita, mutta kyllä tää bloggaus on se oma juttu kuitenkin! :)

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan