Bloggaamisen paineita

10.8.2018

Paineita, turhautumista...

Olen kirjoittanut blogeja nyt yhdeksän vuotta. Ensimmäiset 7 vuotta mentiin täysin harrastuspohjalla ja 100% rakkaudesta lajiin. Se oli ehkä 2016, kun tää homma alkoi itsellä vakavoitumaan ja aloin seuraamaan enemmän tilastoja sekä kehittymisen halu koveni. Tähän päivään saakka se halu kehittyä on  kasvanut koko ajan. Samalla mukaan on tullut paineet ja vertailu itseään muihin. Mun blogi ei oo tarpeeks hyvä. Mun kuvat ei oo yhtä upeita kuin tolla.

Jos mietitään miten bloggaaminen on muuttunut näiden yhdeksän vuoden aikana, niin silloin vuosia sitten tää homma oli rennompaa. Kaikki tehtiin tätä rakkaudesta lajiin ja kirjoitettiin just mitä itse haluttiin. Meininki on koventunut hurjasti niistä ajoista. Blogeja kirjoitetaan nykyään paljon ammattimaisemmalla tatsilla. Kuvat on kuin naistenlehdistä, teksti asiallista ja informatiivista.  Blogien välillä on kova kilpailu. Kuka täällä pärjää? Kuka erottuu tarpeeksi, jotta pärjää?

Oonkin viimeisen vuoden aikana kokenut aika paljon paineita ja jopa turhautumista. Blogin eteen teen useita tunteja töitä, silti tuntuu, että kukaan ei arvosta sitä työtä. Kommentointi on vähentynyt, lukukerrat on pieniä. Onko tässä mitään järkeä? Onko järkeä paiskia hullun lailla hommia, kun tuntuu, että ketään ei kiinnosta? Olen myös miettinyt blogin tauolle laittamista. Että jos palaisin sitten, kun taas tuntuu että hommaa tekisi ihan vaan koska tästä tykkää niin hullusti? Mutta silti se rakkaus tähän lajiin pitää mut vielä täällä kirjoittelemassa just sulle.

Mitä sä oot mieltä aiheesta? Ootko sä kokenut paineita? Onko susta hyvä juttu, että blogeista on tullut näin ammattimaisia? Mua kiinnostais kuulla vähän sun fiiliksiä aiheesta! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan