#Vaatevallankumous

26.4.2018

Tällä viikolla on vietetty Vaatevallankumousta, jonka tarkoituksena on herätellä ihmisiä vastuullisempaan kulutukseen. Kollaasi haastoi mut ja lähdin kyllä mielenkiinnolla mukaan. Laskin kaikki vaatteeni vaatevallankumouksen kunniaksi. Yllättikö omien vaatteiden määrä? Kyllä itseasiassa vähän. Mulla on kaiken kaikkiaan 251 vaatetta. Näihin en laskenut mukaan varastooni viemääni paria takkia ja muutamaa neuletta mitä sinne ehdin viedä. Siellä ei kuitenkaan tällä hetkellä kovin montaa vaatekappaletta ole. Joka tapauksessa ne mukaan laskettuna luku pysyisi alle 260. Muuten tuo tulos kuulostaa aika suurelta, koska omasta mielestäni omistan suhteellisen vähän vaatteita. Voisin vähän eritellä mistä vaatteista ja niiden määristä tuo kokonaissumma koostuu.
44 paitaa (topit, t-paidat, pitkähihaiset ym), housuja 21, alusvaatteita & sukkia yhteensä reilu 100, mekkoja 16, takkeja 10, kenkiä 17 paria, huiveja 4. Tässä osa mistä tuo summa koostuu. Ja siis karmea totuushan on se, että suurinta osaa näistä vaatteista ei tule juurikaan käytettyä. Mun vaatekaapin sisältö koostuu hyvin paljon sellaisista vaatteista, joita ei tule oikeastaan paljoakaan pidettyä, mutta joita ei hanno heittää pois, koska "kyllä mä vielä joku kerta...". Suurin osa vaatteista on myös jo monta vuotta vanhoja.

Mun oma vaatteiden ostaminen on kyllä muuttunut vuosien varrella. Ennen tuli osteltua aika paljonkin niitä "tää on ihan söpö"-vaatekappaleita. Nykyään harkitsen aika tarkkaan mitä ostan. Nykyään kun ostan vaatteita, ne on sellaisia, jotka on niin ihania. että ne on vaan pakko saada. En myöskään kauheasti osta mitään trendivaatteita vaan tykkään ostaa enemmän sellaisia ns. klassisia ja yksinkertaisia vaatteita, joita tulee käytettyä sitten pitkään. Toki niitä hutiostoksia myös tulee - varsinkin nettiostoksista. Koko ei täsmääkään tai se ei tunnukaan mukavalta päällä. Mä oon valitettavasti aika huono palauttamaan tuotteita, mutta kuitenkin tykkään kierrättää vaatteita. Yritän myydä vanhoja vaatteitani kirppareilla tai sitten ihan lahjoitan eteenpäin. Aika harvoin tulee heitettyä vaatteita roskiin, ellei ne ole jo niin käytettyjä, että ne on ihan täynnä reikiä. :D Vielä vain enemmän pitäisi antaa vaatteita eteenpäin eikä varastoida niitä "ehkä vielä joskus.."-vaatteita kaapissa.

Mä haastan just sut mukaan Vaatevallankumoukseen! Paljonko sun kaapista löytyy vaatteita? Ootko omistanut ne jo pitkään vai löytyykö kaapista paljon tuoreita löytöjä?

8 kommenttia:

 1. Hei vähän hauska idea! Täytyykin ajatella jos kävisi oman vaatekaapin läpi ja katsoisi paljonka mitäkin kappaletta löytyy! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit! :) Joo, käy ihmeessä! Tää oli mielenkiintosta tehä! :D

   Poista
 2. Ihan parasta kun lähdit mukaan! Ja siis eikö olekin aikamoista hahmottaa määrä? Ainakin omassa päässä alkoi juosta paljon ajatuksia siitä että miten ja mitä tuleekaan kaappiin haalittua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo! Tosi jännä just kun ajattelee, että ei mulla ole paljoa vaatteita ja sit alkaa laskea ja määrä vaan kasvaa ja kasvaa! :D Niimpä! :)

   Poista
 3. Pitäsköhän kans toteuttaa tällänen postausta! Ihan supermielenkiintonen idea! :) Sitä jotenkin kuvittelee että omassa vaatekaapissa ei oo mukamas juurikaan vaatteita, mutta kas kummaa, niitä sieltä sitten yhtäkkiä paljastuukin yllättävä määrä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toteuta ihmeessä! Olis mielenkiintosta lukea muidenkin tällaisia postauksia! :) Haha, no niimpä! :D

   Poista
 4. Olipas mielenkiintoinen postaus! :) Täytyypä laittaa tää idea muistiin jos vaikka itsekin innostuis laskemaan vaatteet. :D Yleensähän niitä on varmasti enemmän, mitä ajattelee. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että pidit! :) Joo, laita ihmeessä! :) Haha, no niimpä! :D

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan