Apua nukahtamiseen

17.3.2018

Mulla on kausia, jolloin nukun tosi hyvin, mutta mulla on myös kausia kun nukun tosi huonosti. Nyt oonkin löytänyt apua nukahtamiseen. Ootko kuullut ASMR:stä? Se on lyhenne englanninkielisistä sanoista Autonomous sensory meridian response. ASMR siis tarkoittaa, että jotkut äänet tuottaa hyvänolontunnetta & mukavaa kihelmöintiä. ASMR:ää käytetään paljon siis rentoutumiseen ja just esimerkiksi nukahtamisen helpottamiseen. Tästä löytyy paljon infoa ja esimerkiksi kattavasti tietoa löytyy täältä!
Olin itsekin aikaisemmin kuullut tästä, mutta en ollut tutustunut tähän sen enempää. Tiesin, että Youtubessa on paljon ASMR-videoita ja mä ajattelin että ne on vaan sellaisia videoita, joissa kuiskitaan kameralle. Varmasti moni muukin luulee vain näin. Toki videoissa kuiskitaan, mutta myös tehdään muita ääniä, joiden on tarkoitus rentouttaa. En siis ollut paremmin tutustunut aiheeseen, ennen kuin mun kaveri, joka tietää että kärsin toisinaan univaikeuksista ja paniikkikohtauksista, linkkasi mulle Linda Ekrothin tämän videon. Katsoin ton videon ja sitten mua alkoi kiinnostaa tää enemmänkin.

Päätin kokeilla nukahtamiseen tarkoitettuja ASMR-videoita ja vitsi miten rentouttavaa se olikin ja nukahdin nopeasti. En tiedä kuinka suuri osa pystyy tuntemaan kihelmöintiä tämän parissa, mutta mulla se ainakin onnistuu! Sen lisäksi, että nukahdan nopeammin, laitan nykyään puhelimen aikaisemmin pois, kun haluan vain kuunnella. Odotan aina innolla, että pääsen kuuntelemaan näitä kivoja ääniä ja saatan nykyään lähteä nukkumaan jo yhdeksältä illalla. Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä, jos sulla on vaikeuksia nukahtaa! Se saattaa aluksi tuntua hölmöltä, että kuuntelet kun joku naputtelee vesipulloa. Nopeasti se hölmö tunne vaihtuu siihen, että siitä nauttii - ainakin mulla. Toki tää ei välttämättä toimi kaikilla, mutta on se ainakin kokeilemisen arvoinen! Linkkaan teille tohon alas vielä pari mun lempparivideota nukahtamiseen!

8 kommenttia:

 1. ASMR -videot on oikeesti kyl yks tosi hyvä tapa saada unen päästä kiinni. Se on tosi täydellinen tapa rentoutua. Ite katon aina noita videoita, kun haluun nukahtaa tai vaan ottaa rennosti. Kannattaa kokeilla myös sellasia ASMR tubettajia kuin Karuna Satori ASMR, ASMR Darling, Pelagea ASMR, Chynaunique ASMR ja ASMR zeitgeist :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! :) Okei, pitääpä kurkata noi! ASMR Darling onkin jo tuttu! :)

   Poista
 2. Mä hurahdin Lindan videon jälkeen kans ASMR-videoihin, niin rentouttavaa! Mä en hirveesti välitä kuiskailuista mut just erilaisten äänien kuunteleminen rentouttaa tosi paljon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :) Joo mulla ihan sama juttu! :)

   Poista
 3. ASMR on ihan parasta, se kihelmöivä tunne joka siitä seuraa on ihan paras fiilis ikinä 😅

  VastaaPoista
 4. Mä oon kuullut ASMR:sta ensimmäisen kerran jo joskus lukion ykkösellä, eli kolmisen vuotta sitten, mutta katsoin/kuuntelin ensimmäisen ASMR-videon vasta joskus vuosi sitten. Siitä lähtien oonkin ollut koukussa niihin :D Joka ilta odotan melkein innolla nukkumaanmenemistä, että pääsen katsomaan uusimmat ASMR-videot :D

  https://sofiaidaannneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa! :) Haha, joo täällä sama! :D

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan