Parhaita juttuja Suomessa

6.12.2017

Meidän kotimaa täyttää tänään 100-vuotta. Aikamoinen historia onkin takana, joten nyt on aihetta juhlaan. Ajattelinkin sen kunniaksi listata muutaman asian, jotka on mulle ainakin tärkeitä ja joita mä arvostan tässä meidän rakkaassa kotimaassa.

Vuodenajat
En varmasti ole ainut, joka on haaveillut pidemmästä reissusta ulkomaille tai jopa kokonaan ulkomaille muutosta. Olen haaveillut Kalifornian auringosta sekä Australian upeasta luonnosta ja monipuolisuudesta. Kuitenkin loppujen lopuksi kun miettii, että jos aina olisi kesä, niin kävisi sekin ainakin mulle vähän tylsäksi. Olen kyllä kiitollinen näistä meidän ihanista vuodenajoista. Syksyn ihanasta & värikkäästä ruskasta, talven kauniista lumimaisemista, kevään ensimmäisistä lämpöisistä auringonsäteistä ja luonnon heräämisestä ja tottakai kesän lämmöstä ja kauniista kukkivasta luonnosta.

Palvelut
Kuinka helppoa meillä onkaan täällä Suomessa opiskella - ja vieläpä ilmaiseksi! Kouluruokailukin on ilmaista. Opiskelu on siis helppoa, moneen muuhun maahan verrattuna. Mäkin tulen aika vähävaraisesta perheestä, niin en tiedä olisinko saanut koulutusta jos ei sitä meille täällä melkein ilmaiseksi annettaisi!
Alle 18-vuotiaana terveydenhoidon saa ilmaiseksi ja miten helppoa meidän on täällä saada hoitoa.
(Tokitoki maksetaan verorahoilla näitä, mutta tajusitte varmaan mitä haen takaa!)
Sauna
Tuo ihanan rentouttava paikka. Jos en vaikka pariin viikkoon pääse käymään saunassa niin ai että sitä fiilistä kun sinne vihdoin pääsee! Ja miettikää kun ootte viettänyt päivää tuolla pakkasessa ja sitten pääsee löylyihin - ihan parasta! Olen monesti miettinyt, että jos muutan joskus ulkomaille kuinka tuleekaan ikävä kunnon suomalaista saunaa. Onneksi ulkomaillakin on mahdollisuus saunoa.

Puhdas vesi
Varsinkin ulkomailla käynnin jälkeen arvostaa kovasti sitä, että voi juoda vettä suoraan hanasta eikä sitä tarvitse erikseen keittää tai ostaa kaupasta. Myös aina vesikatkosten jälkeen, muistaa olla taas kiitollinen siitä vedestä, sen puhtaudesta ja helppoudesta.

Tokihan Suomessa ja suomalaisissakin on paljon niitä juttuja, jotka ei kuulu ihan niihin lemppareihin, mutta on silti myös paljon niitä asioita, jotka on meillä täällä todella hyvin. Muistetaan olla kiitollisia niistä!
Me vietetään tänään illallisen merkeissä iltapuvut päällä itsenäisyyspäivää & samalla meidän iskän synttäreitä. Kivaa itsenäisyyspäivää tyypit!

6 kommenttia:

 1. Aivan ihana postaus! Suomi on kyllä todella hyvä maa asua :)

  https://tervetuloa-maailma.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos paljon! :) Niimpä :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat kuvat ja teksti :) Hyvää itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
 4. Kiitos! :) Samoin sinne! <3

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus, ihan pikku asiat kuten sauna ja luonto on vaan niin kauniita. Säässä on toivomista, kun ei ole kunnon talvea tai kunnon kesää. Kaikki on yleensä vain vesisadetta nykyisin.. :C

  Katri | finnlandsnorsk.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, totta! :/ Toivotaan että saadaan vielä kunnom talvia & kesiä! :)

   Poista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan