Vaihto järkkäristä pokkariin

16.10.2017

Osa ruudun toisella puolella miettii varmaan, että miksi ihmeessä? Palataan siihen kohta...
Oon jo puolisentoista vuotta haaveillut uudesta kamerasta ja vihdoin sen sain. Mulla on oikeastaan koko tämä aika ollut mielessä, mitä mä uudelta kameralta vaadin. Olin jo hankkimassa Canonin 750D:tä, mutta se jäi kuitenkin tilaamatta. Canonissa houkutteli ne edulliset objektiivit sekä haluamani ominaisuudet. Uudelta kameralta halusin eteenpäin kääntyvän kosketusnäytön, wifin ja mahdollisimman suuren aukon. Voin kertoa, että monet kamerat tuli kaluttua läpi, mutta mieleistä kameraa ei meinannut millään löytyä - ellei kameraan olisi halunnut laittaa yli 2000€ ja sain varmaan jo harmaita hiuksiakin sitä etsiessä. Veljen kanssa yhdessä mietittiin myös merkkejä ja millainen olisi hyvä.

Oikeastaan viimeiset ilmoille nousseet ehdotukset olivat Sony DSC-RX100 IV ja Panasonic Lumix LX15. Molemmat vaikutti hyvältä, mutta himpun verran enemmän miellytti tuo Panasonic.
Panasonicista löytyy kääntyvä kosketusnäyttö, wifi ja f/1.4 eli kaikki mitä uudelta kameralta toivoin. Sen lisäksi siitä löytyy mm. jälkeenpäin vaihdettava tarkennuspiste-ominaisuus ja 4k-videomahdollisuus.
No miksi sitten se pokkari? Tuo pokkari on kokoluokassaan todella hyvä kamera. Siitä vastaava tai parempi järkkäri olisi sitten taas maksanut maltaita. Nykypäivän pokkarit on tosiaan vähän eri luokkaa kuin 10 vuotta sitten. Onhan tuo myös paljon kätevämpi kantaa mukana kuin jos esimerkiksi ajatellaan, että olisin ostanut sen Canonin 750D:n, hui. Luulen, että nyt pienemmän kameran myötä, kamera tulee kulkemaan mukana paljon enemmän. Vaikkei tuo Panasonic olekaan mun entistä Samsungia kovin hurjasti pienempi, niin on se jo sen verran, että se sujahtaa laukkuun mukavasti!

8 kommenttia:

 1. Mulla on myös jo pidemmän aikaa ollut haaveissa pienempi kamera, järkkärit on vaan niin epäkäytännöllisiä kokonsa takia. Ja toi on ihan tota että pokkariin järkkäristä vaihto saattaa vaikuttaa ensin hassulta, mutta onhan niissä tapahtunu paljon edistystä, eikä kuvien laatu ole enää eri kuin järkkäreissä!

  https://thatsentirelyoriginal.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä! Kyllä se joo karskilta kuulostaa, mutta kuvanlaatu on nykyisin jo tosi hyvä! :)

   Poista
 2. Pokkarit on kyllä kätsyjä etenkin reissussa ja muuten kulkiessa, kun viehän ne ihan sikana vähemmän tilaa kuin järkkäri. Parhaassa tapauksessa pokkari mahtuu vaikka takin taskuun.

  ♥: Linda/Revontulipalo

  VastaaPoista
 3. Kiva postaus! ite en osais tommost pokkaria ostaa, tietty toi ois niin helppo ja kevyt kantaa. joskus haluaisin ostaa pienemmän canon-järkkärin kun nykynen 7D painaa akkuperällä yli 2 kg kun on linssi kiinni -se alkaa jo oikeesti tuntumaan repussa! Toivottavasti uudella kameralla saat hyviä kuvia, ehkä joku semmonen esittelypostaus vielä millaisia kuvia uudella tai vanhalla kameralla saat samasta kohdasta kun kyseessä ei ole kennokamera enää :)

  Finnlandsnorsk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui! No kyllä varmasti! Ainakin toistaseks oon tykännyt kuvien laadusta! :) Joo, tossa on ideaa! :) Yritän keksiä miten saisin toteutettua! :)

   Poista
 4. Minäkin kuvailen blogini kuvat ihan digipokkarilla, se on vaan niin sata kertaa näppärämpi kokonsa puolesta kuin järkkäri :)

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan