Kuinka pysyä motivoituneena?

13.5.2017

Mä en varmasti ole ainut, josta tuntuu välillä siltä, että motivaatio suorastaan juoksee karkuun, enhän? Välillä tuntuu, että hoidettavia asioita on ihan liikaa tai että lenkille tai salille lähteminen ei vois vähempää kiinnostaa ja niiden sijaan vois vaan käpertyä sohvalle viltin alle ja laittaa Netflixistä pyörimään kunnon hömppäsarjan. Välillä ei vaan auta jäädä loikoilemaan vaan pitää oikeasti ottaa itseään niskasta kiinni. Tässäpä listattuna muutama vinkki, joilla mä ainakin saan edes hitusen lisää motivaatiota.

Ota päivä kerrallaan - Kun ei ajattele liikaa tulevia asioita, jaksaa keskittyä nykyisyyteen. Tänään käyn salilla tai tänään hoidan To Do-listalta nämä asiat. Jos vaikka aloittaa kevätsiivouksen, ei kannata yrittää tehdä sitä yhtenä päivänä. Siivoaa yhtenä päivänä keittiön, toisena olohuoneen. Kun ei ahmi liikaa tekemistä kerralle, ei homma tunnu liian raskaalta.

Baby steps - Jos haluat vaikka uuden vuoden kunniaksi aloittaa esimerkiksi terveellisemmät elämäntavat ja ajattelet et nyt mä alan käydä viisi kertaa viikossa salilla ja ruokavaliosta jätän pois sen ja sen. Se voi tuntua vähän hurjalta ja motivaatio katoaa aika nopeasti. Hitaasti hyvä tulee - aloita salilla käyminen pari kertaa viikossa ja lisää kertoja sitä mukaan, kun hyvältä tuntuu. Ruokavalion parannustakaan ei tarvii tehdä kerralla. Ensin jättää vaikka herkut pois, sitten alkaa vaikka juomaan enemmän vettä ja niin edelleen.
Salli itsellesi Day Off - Jos vähennät esimerkiksi. herkkuja niin se ei tarkota etteikö silloin tällöin saisi pitää herkkupäivää. Joka päivä ei myöskään tarvii jaksaa hoitaa asioita - esimerkiksi sitä kevätsiivousta, pidä välillä päivä jolloin otat omaa aikaa ja käperry sinne sohvan nurkkaan katsomaan Netflixiä. Ei se maailma siihen kaadu.

Palkitse itsesi - Ootko saanut viikon kaikki asiat hoidettua? Saitko pudotettua 5kg? Hyvä! Palkitse itsesi - osta itsellesi jotain kivaa tai pidä vaikka koti spa & hemmottele itseäsi!
Etsi inspiraatiota - Tuntuuko siltä, että et jaksa lähteä salille? Ulkona sataa vettä ja on huono päivä. Tarvitset siis inspiraatiota. Suuntaa esimerkiksi nettikauppaan katsomaan itsellesi uusia bikineitä. Kohta huomaatkin ajattelevasi että "voi vitsi kun näyttäisin hyvältä noissa kun vielä vähän kiinteytyisin". Äkkiä alkaakin tehdä mieli lähteä salille.

Muista miksi aloitit - Aloititko terveellisemmät elämäntavat paremman olon vuoksi? Asioiden hoitaminen alta pois vähentäisi stressiä? Vaatekaapin siivouksen jälkeen sinne mahtuisi taas uusia kivoja vaatteita? Niimpä, just do it!

Onko teillä vielä jotain muita tapoja millä pysytte motivoituneena? :)

2 kommenttia:

  1. Ihana kirjoitus ja kiva tyyli sulla. :) Kiva löytää uusia luettavia blogeja.

    http://helyemilia.blogspot.fi/

    VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan