Sun henkivakuutus

11.1.2017

Se pieni & halpa - heijastin. Ihmiset hyvät, käyttäkää sitä! "Se on ruma" "Se on turha". Ei se kuulkaa ole. En mä pyydä teitä pukeutumaan heijastinliiviin (vaikka ei siitäkään haittaa olisi!). Ostakaa mieleinen heijastin, niitäkin kun on nykyään niin monenlaisia ja moneen makuun. Koulussa laittakaa se vaikka taskuun, jos se on teidän mielestä nolo. Heijastinta käyttävät ihmiset huomaa tuolla liikenteessä oikeasti paljon nopeammin kuin ne, joilla ei sitä ole. Joskus heijastimettomat ihmiset huomaa vasta siinä vaiheessa, kun he ovat ylittämässä sitä suojatietä.

Autoilevana ihmisenä mua välillä kauhistuttaa ajaa tuolla, kun jalankulkijoilla ei muutenkaan tunnu olevan itsesuojeluvaistoa. Lisätään siihen vielä pimeä ja tihkusade a.k.a huono näkyvyys. Katastrofin ainekset on kasassa. Itse tarkkailen varsinkin näin pimeällä koko ajan tien sivuja, silti jalankulkijat on päässyt yllättämään mut monet kerrat - ilman heijastinta, pukeutuneena mustaan tottakai ja silloin tällöin kävelemällä tien yli siitä, missä ei suojatietä ole. Niitäkään ei ole ihan turhaan tehty.

Musta tuntuu, että välillä jalankulkijat ajattelee, että kyllä toi auto pysähtyy. Ei kukaan sun päälle tahallaan aja, mutta talven olosuhteilla on iso vaikutus, eikä se auto niin vaan pysähdy, vaikka kuljettaja kuinka jarruttais.
Heijastin voi ihan oikeasti pelastaa sun hengen, think about it.

4 kommenttia:

 1. Ihana postaus tärkeestä aiheesta! Se on pieni juttu, mutta tosi tehokas.

  ♥ Jasmin N
  Little Things With Jassy
  Bloglovin’

  VastaaPoista
 2. Tosi fiksusti kirjotettu postaus, oon miettinyt samaa aihetta viime aikoina paljon. Ja ihania kuvia täällä sun blogissa! <3

  suvimyllymaki.com

  VastaaPoista

Kommenttisi piristää päivääni, olethan kuitenkin asiallinen♡

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan